Del mar a la barbacoa

Del mar a la barbacoa!

Peixos que queden fantàstics a la brasa

Hi ha moltes espècies de peix que queden estupendes cuinades a la barbacoa, però en particular, les varietats de peixos blaus com les sardines, el salmó, els molls, el verat o els sorells! El seu contingut en greix saludable ajuda a que quedin sucosos també al cuinar-se rostits a alta temperatura.

Per exemple, les sardines es poden fer col·locades a la graella, o enfilades en “pintxos”, a l’estil malagueny – el típic espeto. Sense cuinar massa perquè quedin sucoses, són una opció gustosa, barata i que agrada a tothom.

Del mar a la barbacoa

El turbot, cuinat amb aquest mètode queda sempre sucós i amb la pell cruixent. També són fantàstics el besuc, el pagre, el llobarro o l’orada.
Per a aquestes varietats, només cal demanar al peixater que ens els netegi per dins. Després fem unes incisions -que podem omplir amb ceba, llimona, pebrot o tomàquet, i deixem cuinar fins que la pell es dauri per les dues cares, revisant el punt de cocció per no cremar-los.

 

Els mariscs a les teves barbacoes

És fàcil pensar en gambes i llagostins cuinats a la graella, només cal col·locar-los un al costat d’un altre-sense pelar-, afegir una mica de sal grossa i unes gotes d’oli o de llimona i deixar que es cuinin uns minuts per cada costat. També podem enfilar en broquetes i gaudir-ne amb o sense un marinat previ.

Però hi ha molts altres productes del mar que queden fantàstics a la barbacoa: les cloïsses, els musclos, les petxines de pelegrí, les ostres, etc. Queden de luxe!

A causa de la seva petita grandària, pot ser necessari col·locar una reixa especial perquè no es colin entre els barrots de la barbacoa, o si no, una solució senzilla és col·locar-los sobre dues o tres fulls de paper alumini per cuinar-sobre ell. Una altra possibilitat és posar una graella o paella acanalada sobre les brases i cuinar aquests productes directament sobre ella.

L’aroma del fum i l’alta temperatura, donen un toc especial al marisc així cuinat. Us asseguro que us sorprendrà molt el gust! I si a més hi sumeu alguna herba aromàtica entre les brases servireu un plat per llepar-se’n els dits.

Del mar a la barbacoa