Post Descongelació del peix

T’expliquem 4 formes per a descongelar el peix correctament

  1. A la nevera

El frigorífic és el mètode més lent per descongelar els aliments, però és el més recomanat per ser el més segur. Es deixa la peça a la nevera sobre una reixeta sota la qual tindrem un recipient que reculli l’aigua de descongelació. La descongelació a la nevera requereix planificació prèvia (una nit abans).

  1. En aigua freda

Només en cas de peix envasat de forma hermètica. L’aigua freda actuarà més ràpidament que la nevera a l’hora de descongelar el peix. S’hauria de canviar l’aigua cada mitja hora per mantenir el ritme de descongelació. No és correcte utilitzar aigua calenta, ja que podria començar a coure l’aliment, i a més augmentarà augmentaria el nombre de bacteris.

  1. Microones

És el mètode més ràpid però el més desaconsellat, ja que es corre el risc que, un cop descongelat l’exterior, comenci a cuinar-se, mentre que l’interior segueixi congelat. Utilitza l’opció “descongelar” del microones, i ves amb compte de descongelar solament sense arribar a escalfar-lo, ja que la seva textura i sabor podrien deteriorar-se. La descongelació serà més uniforme si es talla l’aliment en porcions menors, i es dona la volta diverses vegades  a cada peça.

  1. Cuinar directament

Si no tens temps per descongelar, pots cuinar el peix directament. Cal tenir en compte que la seva preparació requereix un 50% més de temps que un peix ja descongelat. Eixuga la superfície del peix congelat amb paper de cel·lulosa per retirar l’excés d’ aigua i  de gel.

 

COM NO S’HA DE DESCONGELAR

Mai s’ha de deixar descongelar a temperatura ambient, perquè el risc de contaminació per bacteris serà  més elevat. Tampoc s’ha de descongelar directament en contacte amb aigua per evitar que el teixit absorbeixi aigua i es redueixi la seva qualitat.