Pop cuit

Consells per a cuinar el pop

Una petita introducció

El pop és de baix contingut calòric doncs conté prop d’un 90% d’aigua, un 10% de proteïnes i pràcticament cap hidrat de carboni. Els greixos representen només un 1% i hi predominen els mono i poliinsaturats que són els beneficiosos per la nostra salut. Pel que fa al seu contingut en colesterol cal destacar que és baix, semblant al del peix, a diferència de la resta de mol·luscos i crustacis. Pel seu origen marí és molt ric en minerals destacant el calci, el iode, el potassi, el zinc i el seleni i pel que fa a les vitamines sobretot B3 i B12 amb múltiples funcions en el nostre organisme.

La cocció del pop

El pop requereix una bona cocció per ser comestible, i s’ha de bullir abans de cuinar-lo de manera que quedi tan tendre com sigui possible .

Cocció amb aigua

– Al que tothom coincdeix: Congelar-lo prèviament dos o tres dies perquè el fred trenqui les fibres de l’animal i així sigui més fàcil coure’l
– La manera clàssica: Quan no hi ha la possibilitat de congelació, agafarem el pop per les potes i l’estovarem a cops per trencar-li les fibres

Un cop tou per congelació o per pallissa, es tracta de posar una cassola o una olla gran amb aigua abundant al foc, i quan comenci a bullir el submergirem i el treure’m 3 vegades, cosa que facilita que es trenquin encara més les fibres i que la carn quedi més tova.
Quan l’aigua torna a bullir, hi tornarem a ficar el pop i el deixarem coure 20 minuts per un quilo de pes, aproximadament. Un cop transcorregut el temps, el punxarem i si encara no és prou tou li deixem 5 minuts més, reposant dins l’aigua de cocció 5 o 10 minuts més. El temps sempre dependrà de varis factors, però sobretot de la qualitat del pop i de l’aigua que fem servir.

Cocció sense aigua

Pop - Cocció sense aigua

Es tracta de posar una cassola o una olla de fons ample al foc, no massa ampla, i quan està calenta hi posem el pop sencer, remenem una mica perquè no s’enganxi i ell sol començarà a deixar anar aigua. El taparem, i reduirem una mica el foc i per deixar-lo coure el mateix temps que si el bullíssim, almenys 25 o 30 minuts per un pop gros. És important fer servir una cassola no massa ampla, perquè el líquid que deixa anar l’animal durant la cocció arribi més amunt i es cogui més.
El resultat és el mateix que bullint el pop, excepte que la pell no queda tan sencera, això si, amb la mateixa textura i el mateix sabor.

Si ens fa mandra o no tenim temps de congelar i coure, a PUIGNAU podràs trobar diferents propostes per poder gaudir d’aquest producte de forma fácil i ràpida.

Pop cuit