La cocció al vapor

La cocció al vapor

Peix al vapor

Sabies que la cocció al vapor et permet gaudir d’una alimentació més sana i equilibrada?

Aquesta tècnica es va crear a l’antiga Xina i consisteix a cuinar els aliments només mitjançant el vapor que desprèn l’aigua en ebullició sense que el producte arribi a tocar-la. Al vapor, els aliments es van coent poc a poc, sense sobrepassar els 100º C. Per aconseguir-ho hi ha olles per cuinar al vapor, vaporeres i altres estris que us permetran preparar nombroses receptes al vapor i gaudir d’una alimentació més sana i plena de sabors.

Beneficis de la cuina al vapor

  • Més sa. Si cuinem els aliments al vapor no necessitarem afegir cap tipus de greix, com oli.
  • Bon sabor. Quan coem els aliments a la paella o els bullim, les reaccions químiques que es produeixen fan que canviïn el sabor i, sobretot, que perdin alguns nutrients. Amb la cocció al vapor això no us passarà.
  • Millor aparença. La cocció al vapor també conserva millor el color dels aliments.
  • Fàcil de netejar. La cocció al vapor és molt més neta i no deixa pràcticament residus.
  • Peix: Quedarà millor si ho cuinem embolicat en paper de forn, com si fos una papillota.

 

Els peixos i el marisc al vapor
L’aigua que fem servir per al vapor es pot aromatitzar amb espècies o herbes fresques o fins i tot li podem afegir vi que, a alguns peixos i mariscs, com ara els musclos, els va fenomenal.
El temps de cocció depèn del tipus d’aliment i de la mida del tall, sent important que aquest sigui regular perquè la cocció sigui uniforme. Per exemple, un filet de peix pot estar a punt en només 4 o 5 minuts, mentre que un peix sencer de ració, tipus llobarro o orada, necessitarà d’uns 10 minuts.